ДПС ще иска оставката на кмета на Никола Козлево

17:37, 18 ное 16 / Политика 25 809 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската организация на ДПС в Никола Козлево ще излезе с декларация, в която ще иска оставката на кмета на общината Ешреф Реджеб. Това заяви бившият кмет два мандата Турхан Каракаш, който потърсихме за коментар след като Нова телевизия изнесе факти за нерегламентирана работа на общински служители на частен обект, собственост на настоящия кмет. Освен това се оказа, че за изграждането на Центъра за рехабилитация на лица, прекарали инсулт, са дадени 500 000 лева. Там обаче разполагат с хилки и топчета за пинг-понг, както и с тесте карти.

От репортажа става ясно, че кметът е закупил сградата на бившия супермаркет "Пени" в кв. Тракия в Шумен и то на цена от около милион и половина лева. Новият собственик започнал голям ремонт. На обекта обаче се трудят служители на общината, изпратени там в работното си време. Социален работник в Центъра за рехабилитация на хора с инсулт, който е и сват на кмета, се подвизава като техен бригадир.

Цялото разследване на Нова телевизия ще се излъчи на 20 ноември след централните новини.

Турхан Каракаш каза още, че Ешреф Реджеб трябва да даде обяснение за злоупотребите си пред Общинския съвет и населението. „Говори се и за злоупотреба с евросредства в рехабилитационния център. В село Ружица пък има неправномерно използване на лични данни. Прокуратурата започна разследване по случая. Читалищното настоятелство там се създаде с фалшиви подписи, а целта е финансово облагодетелстване”, каза още той.

Председателят на Общински съвет - Никола Козлево Стефан Стефанов коментира, че работниците на магазина на кмета, са служители на общинското предприятие за сметосъбиране и строително-монтажни дейности,  учредено през месец юли тази година. Предприятието е на пряко подчинение на Ешреф Реджеб. „Ще искаме отчет за дейността на фирмата от управителят инж. Джемил Азис. Възможно е Бойко Борисов да се разграничи от нашия кмет”, каза още Стефан Стефанов.

От своя страна, инж. Азис отвърна, че служителите, работили по освежаването на магазина в кв. Тракия, не са извършили нищо нередно. По думите му, между фирмата на кмета и доставчиците на строителните материали, са сключени изрядни договори. Новият обект, който се ремонтира от общинските служители, ще бъде част от веригата магазини, собственост на кмета-бизнесмен, уточни още инж. Джемил Азис.

Друг бивш кмет на малката и бедна шуменска община Неджиб Курт, определи случая като скандален. По думите му, прокуратурата следва да се самосезира след излъчването на репортажа, защото става дума за злоупотреба с огромни суми.

Депутата от ГЕРБ Ралица Тодорова не била запозната с конкретния казус, затова отказа коментар. Колегите й обаче го коментирали.

След отправените обвинения потърсихме многократно за позиция и кметът Реджеб, но телефонът му цял ден е изключен. Оказа се, че е в отпуска до 25 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама