Иван Иванов: Ако БСП задава тона на министри в служебния кабинет, парите за Шумен няма да спират

12:52, 17 ное 16 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако БСП има възможност да задава тона на министри в служебния кабинет, парите за Шумен няма да спират. Това заяви народният представител от БСП Иван Иванов в отговор на коментар на проф. Стефан Желев от ГЕРБ в медиите. Съгласно Конституцията първия служебен кабинет ще бъде съставен от Росен Плевнелиев.

„БСП направи оценка на грешките си през годините и си взе поука. Това, което направихме през тази кандидат-президентска кампания означава, че на този етап сме намерили правилния път”, коментира Иван Иванов. Той добави, че партията му няма да пречи на приемането на държавния бюджет за следващата година, въпреки че не го подкрепя. „Много е важно да се знае, че БСП ще отговори на очакванията на българското общество, които бяха зададени с проведения референдум.

Към днешна дата няма законодателна инициатива за промяна на изборното законодателство. Въвеждането на изцяло мажоритарен избор ще затрудни изготвянето му. Ще се промени цялата политическа картина в страната. Много внимателно трябва да се пристъпи към разпределянето на районите, за да се запази представителството на всички и да няма ощетени”, каза още той.

На пресконференция днес представители на левицата от Шуменска област коментираха и анализираха изборните резултати. Ген. Радев печели в 8 от 10 общини в Шуменска област.

Председателят на общинската организация Веселин Пенчев заяви, че си дават сметка, че гласовете за ген. Радев, не са точно гласове за БСП, но с тази кандидатура партията е показала, че е национално отговорна и е успяла да намери подходящ кандидат, който наистина да олицетворява единството на нацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама