Трима студенти от Шуменския университет спечелиха стипендии на фондация „Еврика”

10:00, 15 ное 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студентите от Факултета по математика и информатика в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” Сунай Алиев, Селиме Хасанова и Синан Ниязиев са сред стипендиантите на фондация „Еврика” за учебната 2016/2017, съобщават от университета.

Сунай Алиев е отличен със стипендията „Джон Атанасов” в размер на 2 000 лева, която се дава за постижения в овладяването на компютърните науки. Алиев е завършил Шуменския университет, специалност „Информатика - Компютърни информационни технологии”, образователно-квалификационна степен бакалавър. В момента се обучава по две магистърски програми - „Софтуерно инженерство” и „Компютърни технологии за автоматизация на производството”. Член е на най-голямата професионална организация в света с основна цел развитието на технологичните нововъведения и върховите постижения в полза на човечеството IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). Носител е на наградата на Ректора за 2016 г. за утвърждаване авторитета на Шуменския университет.

Селиме Хасанова и Синан Ниязиев получават стипендиите „Хуауей ИКТ” по дарение на „Хуауей Технолоджис България” ЕООД в размер на 1 000 щатски долара. Двамата са студенти в 4 курс на специалността „Информатика - Компютърни информационни технологии”.

Общо 52-ма са учениците и студентите, които фондация „Еврика” подпомага тази учебна година. Те са определени на конкурсен принцип.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама