Пускат в продажба последните 10 билета за гостуването на Мариус Куркински в Шумен

10:25, 14 ное 16 / Култура 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Последните 10 билета за моноспектакъла „Черното пиле” на Мариус Куркински ще бъдат пуснати за продажба на касата на Младежкия дом в Шумен днес от 15.30 до 18.30 часа. Това съобщиха организаторите на събитието.

Представлението е на 16 ноември от 19 часа в залата на Младежкия дом.

Спектакълът е по текстове на Николай Хайтов, а Мариус избра Шумен за втора премиера на новото заглавие, което ще бъде представено за първи път в страната на 15 ноември в Димитровград.

В “Черното пиле” Мариус Куркински включва три разказа на Хайтов. За подготовката на спектакъла актьорът споделя: Много искам да се върна пак на това репетиционно, изучаващо място, където привикваш гласовете на Хайтов, душата на българина. В неговите разкази тя е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват.

Съвсем наскоро Мариус Куркински получи поредно признание. Той стана носител  на Националната награда за актьорско майсторство „Любимец 13-МОНО“ за цялостн актьорски принос към театралната форма „Моноспектакъл“ и за ролите му в моноспектаклите „Сънят на смешния човек“ и „Юбилей“. За отдаването на сцената Мариус казва: Когато ми се случиха тежки неща в личен план, аз имах период на приземяване, който период ми показа, че в театърът не трябва да има период на приземяване! Театърът винаги трябва да си остане един непрестанен полет и…да, може да си паднал, но да я има вярата, че ще станеш, че всичко предстои. Това важи и за театъра, но и за вярата в чисто религиозен смисъл. Посланието, което научих в последните години е, че ако се дадеш лесно и без бой, това е най-лошото в театъра и в изкуството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама