Без нарушения започна изборният ден в Шуменска област

07:42, 13 ное 16 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изборният ден  на територията на Шуменска област започна нормално, без нарушения и произшествия, съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен. Без инциденти е протекла охраната на изборните помещения. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

Към 07.30 часа сутринта секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени от охраняващите ги полицейски служители на председателите на всичките СИК. За осигуряването на охраната в изборните секции са ангажирани над 370 служители на МВР, които отговарят за реда и спокойствието в региона. На разположение са и 18 мобилни групи, които ще следят ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.

Полицейските служители ще извършват своевременни проверки по сигнали за нарушения или търговия с гласове. На телефон 02/ 982 22 32, факс 02/982 56 46 и e-mail [email protected] гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, които носят предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Органите на МВР се намесват за възстановяване на реда при необходимост и при решение на СИК.

От РД “Пожарна безопасност и защита на населението” Шумен призовават за спазване на  правилата за пожарна безопасност в изборния ден. Гражданите, които ще посетят изборните секции трябва да знаят, че не трябва да се пуши в коридорите и помещенията, където се извършва гласуването. При евентуално възникнало запалване или пожар да не се създава паника.

Всички, които искат да упражнят правото си на вот, но не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, могат да подадат искане за издаване на удостоверение в звената “Български документи за самоличност” при ОДМВР- Шумен. Работното време днес е от 8.30- 19.30 часа.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама