Шумен е домакин на ХII Национален форум на специалистите по здравни грижи

10:40, 10 ное 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ХII-тия Национален форум на специалистите по здравни грижи ще се провевде в Шумен на 11 и 12 ноември, съобщиха организаторите.

Темата на форума е "Непрекъснати здравни грижи - условие за високо качество на живот".  

За събитието са се регистрирали над 250 участника от цялата страна, от които 37 ще представят доклади, а 15 ще участват с постери. 

Научното събитие е под патронажа на проф.Станка Маркова - почетен председател на БАПЗГ и  Милка Василева - председател на БАПЗГ. Съорганизатори на събитието са Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи - Шумен и Филиал Шумен на Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов"-Варна.  Форумът ще бъде открит на 11 ноември, петък,  от 14:30 часа в зала "Форум" на Гранд хотел "Шумен" с три пленарни доклада: 

„Приносът на медицинската сестра и акушерката за осигуряване на непрекъснати здравни грижи в извънболнични условия“ - проф. Соня Тончева, д.м. – Директор на Филиал Шумен към МУ-Варна, Национален консултант по Здравни грижи

,,Колпоскопия и ZedScan спектроскопия в диагностиката на преканцерози на маточната шийка “- проф. д-р Явор Корновски, д.м.н. – Ръководител на Катедра Здравни грижи към Филиал Шумен на МУ-Варна

„Лицево-челюстната хирургия в България – позната и непозната“ - Проф. д-р Цветан Тончев, д.м – Декан на Факултета по Дентална медицина към МУ-Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама