Иван Иванов, БСП-Шумен: Няма да правим пазарлъци за балотажа, очакваме подкрепата на всички български граждани за ген. Радев

13:53, 08 ное 16 / Политика 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да правим партийни пазарлъци за балотажа и ще очакваме подкрепата на всички български граждани за кандидат - президентската ни двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова. Това обяви на пресконференция днес депутатът от БСП Иван Иванов.

На срещата присъстваха още Венцислав Венков, Областният председател на БСП- Шумен Николай Николов, председателят на Инициативния комитет в подкрепа на кандидат - президентската двойка д-р Валентина Аврамова, Веселин Пенчев - Общински лидер на партията, Георги Геров-зам. председател на БСП - Велики Преслав и д-р Красимира Бунова, която е председател на Общинския съвет на БСП - Нови Пазар.

Николай Николов представи анализ на изборните резултати на първия тур, от които стана ясно, че ген. Радев печели убедително в общините Шумен, Нови пазар, Каспичан и Велики Преслав, а Цецка Цачева има преднина в районите с преобладаващо турско население.

В община Шумен за ген Радев са гласували 10 817 души, което прави 22,75 %.

В Нови пазар ген. Радев има 23,62 %, което е 1946 гласа, срещу 1226 за Цецка Цачева.

В община Каспичан 1082 гласа са дадени за кандидатите на левицата, срещу 776 за кандидатурата на ГЕРБ.

Във Велики Преслав генералът е получил 1423 гласа, а Цачева има 1214.

Цецка Цачева има сериозна преднина пред ген. Радев в общините Никола Козлево, Каолиново, Хитрино, Върбица и Венец.

Веселин Пенчев заяви, че ще очакват подкрепа от всички български граждани, без значение от тяхната политическа ориентация.

„Нашата цел, е да имаме един държавен глава, който е силен и мислещ, а не силен и послушен”, добави той.

Проф. Валентина Аврамова изтъкна, че резултатите от първия тур показват, че българските граждани започват да се осъзнават и да мислят трезво. „Много се надявам, че на балотажа ще гласуват и онези, които са се колебали и не са го направили на първи тур. Крайно време е, нещата в България да тръгнат по цивилизован път. Не можем вечно да бъдем в задния двор на Европа и на света”, заяви тя.

Депутатът Иван Иванов коментира, че БСП са готови за предсрочни парламентарни избори, ако Бойко Борисов хвърли оставката си, след евентуална победа на ген. Румен Радев на балотажа. Той изтъкна обаче, че няма вариант да се коалират с Движението за права и свободи при едно бъдещо управление.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама