Шуменската публика ще се наслади на „Виртуозите на хармониката” от дуо Лечеви

12:57, 07 ное 16 / Култура 25 591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменската публика ще се наслади на концерта „Виртуозите на хармониката” със солисти Владимир и Веселин Лечеви, известни като дует Лечеви. Това съобщиха от Филхармонията в Шумен.

Концертът е на 11 ноември от 18.35 часа в зала „проф. Венета Вичева”.

Под диригентската палка на маестро Левон Манукян и съпровода на Симфоничен оркестър Шумен ще прозвучи пъстра музикална палитра от  филмова / „Имало едно време на запад…”, „Кръстникът”, „Ромео и Жулиета” и др./ през фолклорна музика до вечната класическа музика и любими евъргрийни. На пианото е Георги Милтиядов, а специални участници в концерта ще са децата

от клуб „Устни хармоники” при ОДК – Шумен.

Веселин и Владимир Лечеви - баща и син с необикновени инструменти в ръце вече двадесет години заедно вълнуват публиката в България и чужбина със своите разнообразни изпълнения. Идеята за сформиране на състава възниква спонтанно след ІV международен художествен фестивал през 1968 година. Веселин Лечев решава, че може да разшири изпълнителската си дейност като привлече още две момчета и сформира едно от първите триа свирещи на устни хармоники в България. Под ръководството на Веселин Лечев засвирват в хармония соло, ритъм и бас хармоники. За първи път се представя народна музика изпълнена с такива некласически инструменти.

Аранжименти Левон Манукян и Георги Милтиядов.

За допълнителна информация и предварителна заявка на билети тел. 0879321033 и 0899817808. Очакваме ви!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама