Масирани проверки за незаконна сеч извършват горските стражари към Североизточно държавно предприятие

09:55, 26 окт 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Масирани проверки за незаконна сеч извършват служителите на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори на територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 23 акта за нарушения са съставени от горските стражари в рамките на изминалата седмица.

Общо 45,09 куб. м дърва за огрев и 7 каруци са задържали горските стражари при извършените 907 проверки в периода от 17 до 24 октомври. Инспектирани са 183 обекта за добив на дървесина,  230 превозни средства, 425 ловци, 59 физически лица и др. 7 каруци и 5,89 куб. м незаконно добити дърва за огрев са задържали служителите на ДЛС „Балчик”. За установените нарушения горските стражари към ловното стопанство са съставили 14 актa. 27 куб. м дърва за огрев са задържани на територията на ДГС „Генерал Тошево”.

За незаконната сеч са съставени един акт и 4 констативни протокола. Горските стражари към ДЛС „Тервел” са съставили 3 акта за нерегламентиран добив на дървесина. Задържаните са общо 9,2 куб. м дърва за огрев. При проверки на територията на ДГС „Варна” са задържани 4 куб. м дърва за огрев. На нарушителите са съставени 4 акта и 2 констативни протокола по Закона за горите. През изминалата седмица на телефон 112 е получен един сигнал за незаконна сеч в границите на стопанството, но при извършената проверка не са констатирани нарушения.

Охраната на местата с по-висока концентрация на нарушения остава засилена, информират от Североизточно държавно предприятие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама