До 25 октомври трябва да бъдат отстранени дефектите по водния цикъл в Шумен

11:06, 21 окт 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Шумен определи краен срок за отстраняване на дефектите след изпълнението на водния цикъл, съобщиха от общината. До 25 октомври изпълнителят на дейностите по рехабилитация и разширение на канализационната и водопроводна мрежа по проект  „Интегриран воден цикъл за гр. Шумен- етап 2“ трябва да отстрани възникналите по време на експлоатацията дефекти.

Крайният срок е посочен в писмо на кмета на Община Шумен Любомир Христов до ръководителя на ОБЕДИНЕНИЕ „АКВА БИЛД ШУМЕН“, ДЗЗД Георги Станилов и до представителя на строителния надзор инж. Илияна Бонева от ОБЕДИНЕНИЕ ”ДЕЙТА ГРУП – ИНВЕСТИЦИОННО ПРОЕКТИРАНЕ”. В писмото се посочва още, че в момента се прави изчисление на разходите, които ще са необходими за ремонтите, и ако до 25 октомври дефектите не бъдат отстранени, общината ще предяви иск по банковата гаранция на изпълнителя.

От месец май до месец октомври до изпълнителя са изпратени шест уведомления. В тях са описани всички аварирали участъци. В писмата се настоява да бъдат възстановени пропаданията на пътните настилки, които някъде достигат до 50- 60 сантиметра и се превръщат в сериозна предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

Освен това, по време на експлоатацията на новоизградената  водопроводна и канализационна мрежа е установено, че на няколко улици в града липсват сградни канализационни отклонения, които е трябвало да бъде изградено по проект. На кръстовището на ул. “Лозенград” не е направена връзката между старата и новата канализация. По ул. “Еделвайс”, в близост до кръстовището с ул. “Петко Българанов” не е възстановена асфалтовата настилка в първоначалния й вид, преди да започнат строителните дейности.

Според условията в договора за изпълнение на обекта, ако фирмата изпълнител не отстрани появилите се дефекти, възстановителните работи могат да се извършат от Община Шумен, а стойността на ремонта да бъде заплатена от банковата гаранция на Изпълнителя.

Сумата в нея е малко над 1 500 000 лева и е направена в полза на Възложителя на обекта- Община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама