Избраха „Мис и Мистър Светлина“ в Шумен

23:32, 20 окт 16 25 1102 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 16 момичета и момчета със зрителни увреждания дефилираха на „Мис и Мистър Светлина“- Шумен 2016. Събитието се организира по случай 10-годишнината на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен.



Участници от Пловдив, София, Варна, Бургас, Габрово, както и много шуменци, си дадоха среща в парк- хотел "Кьошкове", за да прекарат заедно една незабравима и изпълнена с много емоции вечер.



За доброто настроение на публиката се погрижиха Ансамбъл за народни песни и танци „Луди млади” при СОУ „Сава Доброплодни”, както и певците Кристина Александрова и Светослав Стойчев.



8 момичета и 8 момчета дефилираха в три кръга: облечени с народни носии, със спортно- елегантни тоалети и бели бастуни, както и с официални тоалети.



След като журито се събра, обсъди представянето на кандидатите и взе решение, лентите на победителите в конкурса окачи Васил Долапчиев- председател на Съюза на слепите в България.



На трето място и като втори подгласници се наредиха Нора Тодорова и Цветан Кирилов, а за Дженан Саид и Тодор Георгиев остана втората позиция.

С титлата „Мис и Мистър Светлина” се окичиха Господинка Божкова и Антон Донев.

След церемонията участниците и гостите се почерпиха с вкусотиите, приготвени от домакините.



Проявата е част от Програмата на шуменския център за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания. В нея са включени открити уроци по брайл и арт терапия, които ще се проведат на 20 и 27 октомври в Центъра за социална рехабилитация, а на 25 октомври е приятелската среща по табла с представители на ОС- Шумен.



На 9 ноември от 13.30 часа в залата на НЧ „Добри Войников“ програмата продължава с тържествен концерт по повод 95-та годишнина на Съюза на слепите в България. На 11 ноември от 17.30 часа в РБ „Стилиян Чилингиров“  ще бъде представена книгата „Вариации в си бемол мажор“ на незрящия автор Тодор Андонов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама