Предлагат КОЦ-Шумен за наградата „Заслужил медицински колектив”

07:33, 19 окт 16 25 683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Шумен е предложен за новоучредената награда „Заслужил медицински колектив”. Докладната записка е внесена за разглеждане от кмета на града Любомир Христов.

Наградата „Заслужил лекар /медицински колектив на община Шумен” бе учредена с решение на местния парламент на редовната сесия през септември.

Председател на деветчленната комисия по номинациите е ресорният зам.-кмет д-р Светлана Маркова, а в състава и влизат шефовете на Многопрофилната болница, РЗОК, РЗИ, Новата поликлиника, Психиатричната болница в Царев брод и КОЦ.

Една е била номинацията за първата награда „Заслужил лекар /медицински колектив на община Шумен”. „Въпреки това колегите в комисията единодушно приехме кандидатурата на Комплексния онкологичен център”, коментира д-р Светлана Маркова и обясни липсата на номинации с краткото време за подаване на кандидатури. „Очекваме следващата година предложенията да са много повече”, обясни д-р Маркова.

Колективът на КОЦ ще получи отличието си по време на ноемврийската сесия на Общински съвет-Шумен.

По устав номинации за отличието могат да правят граждани, съветници, лечебни заведения и съсловни организации.

Наградата е индивидуална и за колектив. Тя няма левова равностойност. Отличените ще получават статуетка на св. Иван Рилски и грамота.

За приза могат да се предлагат медици, физически лица, лекарски колективи. Номинациите се подават до 15 септември към зам.-кмета по социални дейности и здравеопазване д-р Светлана Маркова.

Наградата „Заслужил лекар на община Шумен” ще се връчва в навечерието на 19 октомври – Денят на лекаря.

Предложенията се разглеждат от комисия по избора, която определя един индивидуален победител и един колектив. Комисията определя победителите с повече от половината гласове на членовете си.

След това комисията по избора представя избраните пред кмета на Шумен Любомир Христов, а той предлага за гласуване техните номинации на Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама