Виртуозът Хари Ешкенази ще изнесе урок по цигулка в III ОУ "Д. Благоев" в Шумен

20:56, 11 окт 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Виртуозът Хари Ешкенази ще изнесе урок по цигулка в III ОУ "Д. Благоев" в Шумен.

Образователната програма "Фортисимо в клас" стартира на 17 октомври в 12:30 часа.

След урока, г-н Ешкенази ще даде интервю за хода, значението и развитието на програмата. Това съобщиха Симфониета- Шумен.

“Фортисимо Клас” е новаторска програма за обучение по музика, насочена към вниманието на учениците от средните училища и по-конкретно към възрастовата група деца от трети и четвърти клас.

Традиционните учебни часове по музика са разнообразени по съвременен начин и са посветени на всеки един от деветте основни музикални инструмента oт състава на симфоничния оркестър, а именно: цигулка, валдхорна, виолончело, тромпет, контрабас, китара, ударни инструменти, флейта и кларинет. В обектива на всеки урок вниманието на децата се насочва по модерен начин към устройството, историята и най-характерните особености на дадения инструмент, както и многобройните негови приложения в различните музикални жанрове, както класически, така и най-съвременни. Към този фокус се добавя творческото въображение на всяко дете и неговото активно участие в часа по музика, с изяви в множество образователни и същевременно развлекателни игри, като всеки един участващ може да се докосне истински до инструмента и да опита за първи път как се ражда музиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама