Трето място в националния кръг на „Млад огнеборец” взеха ученици от кв. „Дивдядово”

14:00, 05 окт 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на IX ОУ“ Панайот Волов“ от квартал „Дивдядово” се класира на трето място на XVII републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец – Албена 2017”. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

В края на миналата седмица младите огнеборци от цялата страна мериха сили в две дисциплини- „ 400 метра щафетно бягане“ и „Бойно разгръщане на състезателна пътека“. Всички отбори бяха дойстойни конкуренти в надпреварата и показаха отлични знания и възможности за справяне в тежки и трудни ситуации.

В съботния ден с резултат от 950.14 точки в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека” първо място извоюваха младежите от разградското училище ОУ „Никола Икономов“. На по-малко от три точки от първенеца остана отборът на ОУ „Никола Вапцаров“,  област Търговище. Призовото трето място в тази дисциплина зае отрядът на бургаското ОУ „Христо Ботев“.

В неделя до победата в дисциплината “400 м щафетно бягане с препятствия” достигнаха младежите от разградското ОУ „Никола Икономов“. Те постигнаха резултат от 101.84 точки. Второто място бе за отряда на учениците от СУ „Д-р Петър Берон“ от Свиленград. Трети останаха младите огнеборци от пловдивското ССУ „Васил Левски“.

Със 1051.98 точки в комплексното класиране купата спечели отрядът на разградското ОУ „Никола Икономов“. Младите огнеборци от свиленградското училище „Д-р Петър Берон“ постигнаха общ резултат от 1046.55 точки и заслужено взеха сребърните медали. Трето място с общ резултат от 1046.14 точки зае отрядът на ОУ „Панайот Волов“ от Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама