Негодна за пиене е водата от чешмите на Кьошковете, „Бабешкия мост” и в кв. Дивдядово

07:01, 03 окт 16 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С отклонения по микробиологични показатели е водата от изворните чешми до к-с „Кьошковете”, в кв. „Б. Българанов”, местност „Бабешкия мост“ и в кв. Дивдядово, ул. „Поройна“ в Шумен. Водата от тези чешми не следва да се ползва за пиене. Това показват резултатите от извършеното пробонабиране на 27септември и проведения лабораторен контрол на водата, съобщиха от Регионална здравна инспекция- Шумен. По всички изследвани показатели отговаря водата от чешмите по пътя за Паметник „Създатели на българската държава”; по пътя за кв. Дивдядово; в кв. Дивдядово, ул. „Изворна“ до комплекс „Бохеми“; чешма № 2 по пътя за с. Лозево и чешмата на разклона за с. Кочово по пътя от с. Лозево за с. Новосел.

Водата от чешмите на ул. „Янко Сакъзов” и на кръстовището на ул. „Тетово“ и ул. „В. Левски“ (срещу Томбул джамия) е с наднормено съдържание на нитрати. Измерените стойности за нитрати са съответно 82 мг/ли 97 мг/л, при максимално допустима 50 мг/л. Водата от тази чешми да не се ползва за пиене от малки деца.

Резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама