68 групи и състави дефилираха на Международния карнавал на плодородието в Шумен

20:47, 01 окт 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
68 групи и състави с близо 3000 участници дефилираха на Деветото издание на Международния карнавал на плодородието в Шумен.



Шествието започна от Руски паметник и спря пред Общината, където участниците показаха кратки изпълнения на песни, танци и фолклор пред събралите се граждани и журито в състав: Красимир Савов- хореограф, Диляна Асенова- сценограф и Венцислав Венков- председател на Постоянната комисия по култура към Общинския съвет.



Освен фолклорни песни и танци от страната и региона на Шумен, гражданите и гостите на града се насладиха на изпълнения на състави на бесарабските българи от с. Кулевча в Украйна и ансамбъл „Българче” от село Винга в Румъния, които представиха български народни танци, специфични за селото, както и румънски и унгарски.



Дефилето завърши с колоритният кукерски състав „Арапи” от шуменския кв. Макак, които грабнаха вниманието на събралите се хора.



След това на площад "Освобождение" започна танцовият спектакъл "Осмото чудо" на ансамбъл "Българе".



Утре ще бъде открита и кулинарна изложба с участието на Лео Бианки. Началото е от 10 ч., отново на площад "Освобождение".

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама