„Алкомет” взе участие в Международна конференция по металургия и материали-ICMM 2016

14:44, 29 сеп 16 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменската фирма „Алкомет” участва в Международна конференция по металургия и материали ((International conference on metallurgy and materials-ICMM 2016). Това съобщиха от пресцентъра на предприятието. Форумът се проведе в дните от 26 и 28 септември в София и бе организирана от Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ).

Събитието премина под патронажа на министъра на образованието и науката Меглена Кунева и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Съорганизатори бяха Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ) и Научния и технически съвет за минно дело, геология и металургия (НТС по МДГМ).

Събитието събра на едно място над 160 експерти от металургичния сектор, европейски и световни учени и академични преподаватели от Белгия, Германия, Гърция, Италия, Казахстан, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Италия, Турция, Финландия и България.

Специално за първия ден на конференцията в България пристигнаха Гай Тиран, генерален директор на Eurometaux (European Association of Metals) и Аксел Еггерт, генерален директор на Eurofer (European Steel Association), които запознаха присъстващите с актуалните тенденции в индустрията.

Конференцията даде възможност за среща на образованието, науката и бизнеса да споделят последните постижения и тенденции във всички сфери с фокус върху традициите и иновациите. Доклади и презентации изнесоха директорите на водещи технологични фирми с най-големите инвестиции в българската индустрия през последните години.

Алкомет участва с доклад на тема „ Повишаване качеството на продукцията на линия за непрекъснато леене на алуминиев прокат чрез подобряване на контрола върху технологичните параметри“, който бе представен от инж. Ердинч Расимов – Отдел „Автоматизация на производството“.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама