Търсят кадрови военнослужещи, приемат документи и в Шумен

21:23, 27 сеп 16 25 1434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обявен е конкурс за приемане на кадрови военнослужещи във военни формирования, съобщиха от Военното окръжие в Шумен.

Кандидатите трябва да са на възраст от 18 до 32 години, да са поне със средно образование, да имат чисто съдебно минало, да нямат друго гражданство, да представят от личния лекар актуален здравословен статус, да представят документ от психодиспансера, че не се водят на отчет, да покрият нормативите за физическа годност, да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение”, да са психологично пригодни.

Кандидатите могат да подадат заявление във Военно окръжие – Шумен до 28 октомври за  военни формирования, за гарнизон Плевен – 44 места, за гарнизон Асеновград – 35 места, за гарнизон Пловдив - 60 места, за гарнизон Свобода - 25 места, за гарнизон Благоевград – 26 места, за гарнизони Стара Загора, Хасково, Ямбол – 103 места, за гарнизон Шумен - 15 – снайперисти, химици, стрелци-зенитчици, водачи на МПС (кат. С), номера от разчетите на минохвъргачни, противотанкови и зенитни оръжейни системи и други, за гарнизон София - 15  места, за гарнизон Мусачево – 30 места.

За местата могат да кандидатстват и бивши военнослужещи, ненавършили 47 години, освободени след 2012 г. поради организационно-щатни промени или при пълна или частична ликвидация на военното формирование.

Конкурсите ще се проведат в съответните гарнизони, като включват изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване от 6 до 17 февруари догодина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама