Съветниците гласуват 400 лв. данък за такситата в Шумен

17:48, 27 сеп 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На Комисията по „Бюджет и финанси” при Общински съвет- Шумен днес, гласуваха докладна записка, предложена от кмета Любомир Христов, относно Изменение и допълнение на Наредба за определянето размера на местните данъци на територията на Община Шумен. Искането е данъкът да бъде в размер на 400 лв.

Предложението ще бъде гласувано на сесията на Общински съвет- Шумен на 29 септември. В Закона е регламентирано, че местният парламент определя годишния размер на данъка за съответната година в граници от 300 лв. до 1000 лв.

От Националния съюз на превозвачите предлагат налог между 300 и 350 лева, имайки предвид голямата безработица и това, че таксиметровата дейност е спасение за доста семейства в града.

В Бургас превозвачите заплащат по 600 лв. на година, във Варна по 850 лв, а 350 и 300 лв. е данъкът, съответно в Разград и Търговище.

Данаил Данчев от БСП заяви, че настояват за минималния възможен праг, тъй като това е нов данък и приходите от него няма да представляват голямо перо от бюджета на Общината. „Искаме да стартираме с най- ниското ниво, а вече след година, ако работи добре и постигне очакваните резултати, можем да го повишим”, заяви той.

Съветници от ДПС обявиха, че на предстоящата сесия на ОбС- Шумен са решили да подкрепят предложението на Националния съюз на превозначите, които настояват за 350 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама