Успешно представяне на шуменските каратеки на първия лагер на националния отбор в Пловдив

21:08, 26 сеп 16 / Спорт 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И петимата каратеки на СК „Киокушин”- Шумен се представиха успешно и получиха пълно одобрение по време на първия лагер на разширения състав на националния отбор за кадети и кадетки, който се проведе в Пловдив. Това съобщи сенсей Даниел Димитров- ІІІ дан-старши инструктор на клуба. Дали ще попаднат сред националните ни състезатели за Европейското първенство през ноември в София, ще стане ясно едва след втория и третия лагер, планирани през октомври и ноември.

Шуменските проектонационали са Ахмед Сабри в категория 50кг., Цветан Урумов на 60кг., Каан Шукри на 65кг., Григор Христов и Калоян Георгиев на ката.

„По- трудната част я преминаха. Зависи как ще се представят и на другите лагери. Решихме да ги държим в напрежение до последно, за да не се отпускат, а и за да не се контузи някой непосредствено преди европейското”, обясни Даниел Димитров.

На 24 септември в Ловеч се проведе честване на „40 години карате киокушин в България“.

На събитието присъстваха първомайстори на ударното бойно изкуство от Федерация Българско карате Шинкиокушинкай, а шуменски представител бе сенсей Стоян Обретенов, президент на СК „Киокушин”.

С почетни плакети бяха наградени основоположниците на киокушин в България- сенсей Константин Божилов, сенсей Петър Магеранов и Валентин Георгиев. Най- успешен треньор е Шихан Георги Попов- пети дан, а за най- успешен състезател бе определен сенсей Валери Димитров- шестнадесет пъти европейски шампион по карате шинкиокушинкай и трикратен световен шампион.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама