Кметът на община Смядове ще се срещне с недоволни жители от Кълново

12:12, 26 сеп 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Смядово Иванка Петрова ще се срещне утре с недоволни жители от село Кълново. Срещата е по инициатива на Петрова и идва в отговор на организираната в селото подписка за преминаването му към община Шумен.

Инициатор на подписката е Светлана Цветкова. Жената от години живее в чежбина и се е прибрала за кратко в родното си село.

Под искането са се подписали 26 души. В документа недоволните се жалват от липсата на Наредба за регулиране на броя едри животни, които може да се отглеждат в населено място, нередовно сметосъбиране и инфраструктурни проблеми.

Ябълката на раздора се оказва ферма на улица „Одрин” в центъра на Кълново. Там млад мъж отглежда 25 крави, които според съседите оставяли след себеси мръсотия и неприятна миризма.

Жители на Кълново твърдят, че няколкократно са търсили съдействие от кмета на община Смядово Иванка Петрова. Тя е запозната със ситуацията.

Пред Topnovini.bg Петрова каза, че фермерът поддържа безупречна чистота в двора си и обвиненията са неоснователни. Фермата е проверена и от инспектори на Областната дирекция по безопасност на храните, но нарушения не са открити.

„Искаме да възродим българските села и да върнем младите хора в тях, а не им даваме възможност да се развиват и да проявяват инициатива”, коментира Иванка Петрова.

Очаква се днес в приемния ден на кмета на община Шумен Любомир Христов недоволните от Кълново да внесат подписката с искането си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама