Български тим спечели отборния турнир на Международния конгрес по бридж в Шумен

16:31, 25 сеп 16 / Спорт 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Български тим спечели отборния турнир на Международния конгрес по бридж в Шумен. Отбор „Център” в състав Иван Величков – капитан, Гроздан Русинов, роденият в Шумен, Мирослав Михайлов, Николай Керемедчиев и Георги Георгиев грабнаха златните медали и голямата купа. 

Изданието на престижния форум в Шумен е трето по ред. То се проведе в дните между 22 и 25 септември в Гранд хотел „Шумен”.

В третия Международен конгрес по бридж участваха 180 състезатели. Сред тях бяха най-силните бриджори от България, националния отбор на Израел и топ бриджорите на Румъния.

В дните на надпреварата имаше четири турнира.

В деня на откриването на бридж конгрес "Шумен 2016" се проведе първият двойков турнир, в който пресмятането на резултатите бе в "импове". Победители в него станаха варненските състезатели Неделина Караиванова и Александър Панайотов.

Вчера в турнира на смесени двойки победи румънският тандем Симона Дарие и Костаке.

В най-масовата проява – открития двойков турнир победители станаха роденият в Шумен и състезаващ се в София Момчил Александров и партньорката му Силвия Исаева.

Входът за състезанията за зрители в зала "Форум" на "Гранд хотел"Шумен" бе безплатен, а отборният турнир се излъчва на живо по световните интернет бридж сайтове.

„Надпреварата в Шумен се оказа най-силната в България. Нямам купа само от това състезание”, каза основният организатор и един от най-добрите български бриджори Христо Николов и благодари на всички участници за силната и джентълменска игра. Николов не пропусна да отбележи, че въпреки добрите изяви у нас и в чужбина българският бридж не намира своите спонсори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама