Стартира Националното ученическо състезание по дебати в Шумен

21:21, 23 сеп 16 / Култура 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С дебат за книгите и четенето в Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров" стартира Националното ученическо състезание по дебати в Шумен. На 24 септември от 9 до 19 часа в ППМГ “Нанчо Попович” ще се проведе и състезателният ден от събитието.

Кръговете са четири, като най-добре представителите се отбори продължават към полуфиналите. В неделя, в Младежкия дом в Шумен ще се проведат полуфинали, финалът и церемонията по закриване.

Участници от Шумен, Пловдив, Стара Загора, Русе, Пазарджик, София, Велико Търново и  Добрич, общо 22 отбора от по 3-ма души, ще дебатират разгорещено на теми, подготвени от няколко съдии от Шумен, Пловдив и Русе.



Шуменските представители в сблъсъците са от ППМГ "Нанчо Попович", ПГПЧЕ "Никола Йонков Вапцаров", ПГИ и СУ "Сава Доброплодни".

„Новото тази година е форматът на състезанието- World Schools, който е и световно утвърден, а иначе Шумен и преди години е бил домакин на подобни дебати между ученици от страната”, заяви Кристина Христова, председател на Градския ученически парламент.



Румена Андреева, директор на Общинския младежки дом приветства събралите се ученици и им пожела успех.

Организатори на събитието са Клуб Дебати, Шумен, Градски ученически парламент и Община Шумен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама