Национално ученическо състезание по дебати започва в Шумен

14:04, 23 сеп 16 25 651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Национално ученическо състезание по дебати във формат World Schools - Shumen WSC започва в Шумен днес. То ще продължи до 25 септември.

В състезанието участват 24 отбора – 8 от Шумен и 16 от Пловдив, Стара Загора, Русе, Пазарджик, София, Велико Търново и  Добрич.

Шуменските участници са ППМГ "Нанчо Попович", ПГПЧЕ "Никола Йонков Вапцаров", ПГИ и СУ "Сава Доброплодни". Всички те са представители на едни от най-силните клубове в страната. Форматът на състезанието World Schools е ученически. Темите за дебатите  подготвят съдии от Шумен, Пловдив и Русе.

Дебат за книгите и четенето ще даде официално старта на надпреварата.

Темата е повлияна от кампанията на един от спонсорите на състезанието Клуб Инер Уийл, чиято последна кампания е "Чети.Дари".

Откриването ще бъде от 18.30 и ще се проведе на втория етаж в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров".

На 24 септември  от 9 до 19 часа в ППМГ “Нанчо Попович” ще се проведе състезателният ден от събитието. Кръговете са четири и най-добре представителите се четири отбора директно продължават към полуфиналите.

На 25 септември са полуфиналите, финалът и церемонията по закриване на състезанието.

Полуфиналите ще започнат в 9.30 часа и ще се провеждат успоредно  в Танцувалната зала и в Камерната зала на Общинския младежки дом.

Финалът е с начален час 11.30 в Танцувалната зала. Веднага след него е церемонията по закриването, на която ще бъдат връчени наградите за най-добре представилите си дебатьори, както отборно, така и индивидуално.

Организатори на събитието са Клуб Дебати, Шумен, Градски ученически парламент и Община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама