Шуменката Анелия Карагьозян срази конкуренцията в първия ултра маратон „Софийски манастири“

18:42, 18 сеп 16 / Спорт 25 1021 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменката Анелия Карагьозян отвя конкуренцията при жените в първия ултра маратон „Софийски манастири”. Това съобщиха Организаторите на състезанието.

Представителката на велоклуб „Илчов баир” записа днес името си като първата победителка в състезанието по планинско колоездене.

С време от 5.14:26 Анелия победи в първата дистанция от 73 километра. Шуменката бе безапелационна и на втората отсечка от 42 километра и 2.34:28 се оказаха достатъчни, за да спечели състезанието.

Общият старт за мъже и жени бе от манастир „Св. Петка” край Клисура и премина през вилна зона „Габер” по полски път, после покрай Дивотински манастир, по туристическа пътека през Михайлово, Градоман, Мало Бучино, Бонсови поляни, Владая, над Бояна, Драгалевци, Симеоново, през Бистрица, над Кокаляне, под Дяволския мост навлизаше в Лозенска планина за да финишира до базата на БЧК край село Лозен.

Така Анелия ще се завърне с 500 лева награда от първия тур и медал от втория.

Преди три месеца велосипедистката спечели и обиколката на Витоша.

При бегачите в първия ултра маратон „Софийски манастири” с феноменален резултат от 6.42:14 на дългата дистанция от 73 километра победител стана Шабан Мустафа.

Организатори на събитието са Столична Община и Сдружение Маратон по инициатива на проекта „София – Европейска столица на спорта”. Идеята е на общинския съветник  Анатоли Илиев, организационен секретар на „София 2018”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама