Семинар за ролята на доброволните формирования се проведе във Велики Преслав

17:08, 17 сеп 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Семинар на тема „Ролята на ръководителя за функционирането на доброволното формирование“ се проведе днес във Велики Преслав, съобщиха от Областната администрация в Шумен.

 Форумът се организира от Областна администрация и община Велики Преслав в изпълнение на приетия „План за изпълнение на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации в Република България“ и с цел продължаване работата по изграждане и  подобряване на организацията на дейността на доброволните формирования.



Семинарът се проведе в две части. Теоретичната започна в 9.30 ч. в заседателната зала на община Велики Преслав с доклади по темите „Нови моменти в нормативната база отнасяща се до изпълнение на стратегията за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации“, „Структура и ръководство на доброволните формирования. Въпроси по оповестяването, събирането и участието на доброволците. Участие и роля на ръководителя и заместник-ръководителя на доброволното формирование в самостоятелни или съвместни спасителни операции“ и „Запознаване с актуалното състояние на доброволните формирования на територията на областта“.



В рамките на практическата част на семинара имаше показно действие на доброволното формирование на община Велики Преслав на терен-гасене на пожар и аварийно-спасителни дейности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама