Красимир Марков е новият шеф на „ВиК”-Шумен

12:13, 15 сеп 16 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общото събрание на „ВиК” – Шумен избра днес новият управител на дружеството. Това е Красимир Марков, който ще встъпи в длъжност на 19 ноември. Дотогава изтича договора на досегашния управител инж. Светлозар Дамянов. Новият шеф ще сключи договор за управление за срок от 3 години.

Новоизбраният инж. Марков не се яви на общото събрание. От кметовете на общините в областта също имаше отсъстващи. Дойдоха само представители на 6 общини – Шумен, Каспичан, Смядово, Велики Преслав и Никола Козлево.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил напусна Общото събрание и не участва в избора на новия управител.



„Направих предложение да се прекрати общото събрание и да се свика ново. Това не бе прието и затова напуснах. Не съм съгласен с начина, по който се провежда събранието. Това е безпринципно събиране на представителите на общините, защото държавата еднолично с над 51 % си взема решение. Тук единият договор е изтекъл, прави се друг с определен срок, предлага се човек, който да поеме след тази дата. Това ми се видя много измислено, затова предложих да бъде прекратено общото събрание и да се свика ново”, добави Нуридин Исмаил.



Според Росица Антонова, която е представител на община Шумен в Общото събрание на „ВиК”, е било редно общините предварително да са информирани, че новият управител ще се избира с договор за управление за 3 години. По думите й предстои сложен период за „ВиК” ръководството, ще се изпълняват големи проекти, свързани с пречиствателната станция за питейни води и реформи във водния сектор . 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама