Четири паралелки първокласници прекрачиха прага на НУ "Княз Борис I" в Шумен

10:21, 15 сеп 16 25 2059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири паралелки първокласници прекрачиха прага на Начално училище "Княз Борис I" в Шумен. Церемонията на първия учебен ден по традиция започна с химна на страната, както и с този на град Шумен. Поздрави към учениците и учителите бяха прочетени от името на кметът на Шумен Любомир Христов, областният управител Донка Иванова и други.



Приветствено слово произнесе и Валерий Георгиев, директор на учебното заведение.

„Скъпи ученици и мили първокласници. Уважаеми родители, колеги и гости! Позволете ми от името на колектива на Начално училище "Княз Борис I" на днешния слънчев септемврийски ден, да ви кажа още веднъж добре дошли и да ви благодаря за доверието, което ни гласувате, а също и за това, че вашите прекрасни деца са избрали нашето училище и нашият колектив. Пожелавам на всички успешна учебна година, много здраве и много усмивки”.



1553-ма са учениците в 1 клас  в училищата в Шуменска област, съобщиха от Регионалното управление на образованието. Броят им е почти същият както и миналата година, но като цяло тенденцията е те да намаляват заради демографската криза.



Няколко шуменски училища традиционно са с най-голям брой първолаци. Класацията на най-желаните от родителите школа води СОУ „Сава Доброплодни”, където са записани 120 деца и класовете са препълнени.  В целия регион, с най-малко първолаци ще е ОУ „Христо Ботев” във върбишкото село Тушовица. Там на чиновете ще седнат само три деца в първи клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама