40 здравни кабинета ще работят в училищата и детските градини в Шумен

13:42, 13 сеп 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
40 здравни кабинета ще работят през новата учебна година в училищата и детските градини на територията на община Шумен. Това съобщи на брифинг днес зам. кметът по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова. В тях ще работят общо 50 медицински специалисти, които ще получават възнагражденията си от общинския бюджет. Оборудването на кабинетите е за сметка на бюджета на учебните заведения.

„Здравните кабинети в училищата и детските градини са готови да посрещнат учениците за първия учебен ден. На първо място медицинските специалисти ще работят по спещност. Ако случайно стане нещо, те веднага ще могат да се притекат на помощ. Ще се занимават също и с превенция. Към началото на учебната година пред всеки здравен кабинет ще има указателна табела, която ще дава информация на родителите и учителите, кой медицински специалист обслужва техните деца, какво е работното му време, каква дейност изпълнява и т.н.”, обясни д-р Маркова и добави, че във всяко училище в община Шумен има оборудван спешен шкаф, в който има минимум от медикаменти, които биха били необходими при спешни случай.



Работното време на тези кабинети ще се определя индивидуално и ще се работи дотогава, докогато в учебното заведение има ученици на смяна. В по- големите училища, в кабинет ще има по двама специалисти, а в по- малките, ще работи само един.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама