Предприемачи от Шумен участват в конкурс за бизнес идеи

07:20, 13 сеп 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на фирми от Шумен са били сред активните участници в конкурса ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ, организиран от „Финтрейд Файнанс“ АД, съобщиха организаторите. Инициативата стартира в началото на месец юни с предизвикателство към микро и малки предприятия да споделят идеите си за развитието на своя бизнес и да се съревновават за наградите на конкурса.

Освен от Шумен, най-много заявки са пристигнали и от представители на бизнеса от градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Кюстендил.

На 31-ви август  е приключил първият етап на конкурса, като  общо 37 са микро и малките предприемачи от цялата страна, които продължават в следващата  фаза на конкурса – оценяване на проектите за развитие на бизнеса от експертното жури.

Кандидатурите, които преминават в следващата  фаза на конкурса, представят разнообразни и иновативни идеи за отваряне на нови търговски обекти и центрове за специализирани услуги, грижа за домашни любимци, модернизиране и развитие на съществуващи търговски обекти, създаване на онлайн платформи за услуги, отглеждане на животни, търговия с плодове, развитие на културни и образователни дейности, производство на хлебни изделия и печива и други.

Жури ще определи петте финалисти и победителите в конкурса.  

„Финтрейд Файнанс“ АД обяви началото на инициативата с идеята да подкрепи микро и малките предприемачи в страната, които имат виждане как да подобрят и разширят дейността си с допълнителна инвестиция от 5 000 лв.

Сумата e основната парична награда на конкурса за проекта на първо място. За класираните на второ и трето място, за реализиране на конкурсните идеи, са осигурени безлихвени кредити от 5000 лв. за период от 6 месеца.

Финалът на инициативата ще бъде отбелязан с официална церемония, планирана за края на месец септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама