Отбор от Шумен е втори в Международно състезание по програмиране

09:36, 11 сеп 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на Иван Ганев от Школа А&Б в Шумен е на второ място на Международно състезание по  програмиране, съобщи ръководителката на школата Бисерка Йовчева.

От 8 до 10 септември в Белград – Сърбия се проведе „Бабъл – къп“ ( Bubble Cup) - международно отборно състезание по програмиране за ученици и студенти, което се организира ежегодно от Центъра за развитие на Майкрософт – Сърбия.

Състезанието се провежда в няколко кръга онлайн по интернет, като до финала се класират 10 студентски и 10 ученически отбора. В началото в състезанието са участвали общо 87 отбора от Сърбия, България, Русия, Беларус, Полша и др.

До финалния кръг тази година бяха класирани три български ученически отбора:  „-1/12 and still counting“ : Енчо Мишинев - Ямбол, Симеон Стойков - Ямбол и Иван Ганев от Школа А&Б; „Selski babi“: Радостин Чонев - Варна, Радослав Димитров - Пловдив и Виктор Терзиев – София и отборът „Losers“: Димитър Карев – Хасково, Паолина Гаджулова – Пловдив и Ванеса Гецева от Школа А&Б.

Отборът на Иван Ганев, който е гимназист от Природоматематическата гимназия в Шумен, се класира на второ място в крайното класиране за ученици.

Най-доброто българско класиране на това състезание е през 2011  година, когато отборът на Школа А&Б – Румен Христов, Георги Георгиев и Александър Иванов се класираха втори в общото класиране за ученици и студенти и на първо място от ученическите отбори. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама