Център за ранно детско развитие създават в Шумен с евросредства

11:30, 02 сеп 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Център за ранно детско развитие ще бъде разкрит в Шумен, съобщиха от общинския пресцентър.

Кметът на община Шумен Любомир Христов подписа договор в Министерството на труда и социалната политика за изпълнение на проект „Център за ранно детско развитие в община Шумен“.  Проектът се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г. по приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“. Той е на стойност 365 000 лева.

Парите са отпуснати като безвъзмездна финансова помощ  от ЕС.

Услугите, които ще се предоставят в центъра, са насочени към ранната интервенция на уврежданията и индивидуалната педагогическа подкрепа за деца с увреждания и техните семейства. Проектът предвижда да се допълнят и развият успешно създадените в Шумен услуги за ранно детско развитие.

Целевите групи по проекта са деца в риск от 0 до 7 години, деца с увреждания и техните семейства.

Предоставянето на услугите ще се извършва от професионален екип, който ще отговори на нуждите и проблемите на целевите групи.

Проектът цели да повиши способността на децата и семействата им да постигнат по-добри резултати и да се справят с житейските ситуации, да се преодолее социалната изолация на семействата на деца с увреждания.

Срокът за изпълнение е 26 месеца, считано от 1 септември. Предстои сформиране на екип за управление, а реалното предоставяне на услугите ще стартира през месец ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама