Бойко Борисов: Няма да се кандидатирам за президент

14:53, 28 авг 16 / Политика 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Няма да се кандидатирам за президент”, заяви днес при посещението си в Шумен премиерът Бойко Борисов. Той и вътрешният министър Румяна Бъчварова се срещнаха в Областната управа с кметове на общини от Шуменско. На срещата присъстваха още градоначалниците на Казанлък, Айтос, Търговище, Омуртаг, Завет.

Той обеща, че през 2017 година община Велики Преслав ще получи около 2.4 млн. лева за изграждане на водопровод, отклонение към него и за ремонт на улици.

Борисов обясни, че по предварителни разчети ремонтът на автомагистрала „Хемус” ще излезе межде 1.5 и 2 милиарда лева. „Без автомагистрала „Хемус” разликата в икономическото развитие на северна и южна България ще стане драстично”, категоричен бе премиерът. Той подчерта, че хората в региона на североизтока са трудолюбиви и правителството е длъжно да им създаде по-добри условия за живот.

Министър-председателят обеща, че през 2017 година община Велики Преслав ще получи около 2.4 млн. лева за изграждане на водопровод и отклонение към него и за ремонт на улици.

Бойко Борисов припомни сумите, които Министерски съвет отпусна на общините в област Шумен за осъществяването на инфраструктурни проекти. На първо място е Шумен с 8 млн. лева за многофункционална зала. С 850 хил. лева за фитнес на открито, за ремонт на улична и пътна мрежа са отпуснати 400 хил. лева на общините Върбица и Каолиново, следва община Хитрино с 350 хил. лв.

Пари за улици и детски площадки са получили още общините Завет, Лозница и Самуил, Цар Калоян в област Разград. Сумите варират между 350 и 400 хил. лева.

За ремонт на път правителството е отпуснало 360 хил. лева и на община Антоново, а за обреден дом в Омуртаг местната власт е получила 360 хил. лева. С 320 хил. лева ще се ремонтират училища и ще се изграждат зони спорт в община Опака.

„Действаите и внимавайте за изпълнението на обществените поръчки”, обърна се министър-председателят към присъстващите на срещата кметове.

Премиерът се похвали, че от началото на годината само от противодействие на контрабандата са събрани 1.2 милиарда лева. „Това са пари, които отиват за благоустрояване на общините. Ако продължаваме в същото темпо в близките години ще превърнем България в уредена, модерна държава”, коментира Бойко Борисов и подчерта, че целта е да не остане населено място у нас без водопровод иканалазицая. Сред приоритетите при израходването на средствата той очерата още ремонтът и строителството на пътища, изграждането на детски и спортни площадки.

„Това е първото правителство, което отделя пари от държавната хазна за развитие на смесените региони. Вярвам, че това ще ускори икономическото развитие на Североизточна България”, коментира кметът на Шумен Любомир Христов и благодари за отпуснатите пари за строителството на многофункционална зала в града и подчерта, че с това действие на правителството Борисов е доказал, че държи на думата си и е човек на честта.

Благодарности премиерът получи и от кмета на община Венец Нехрибан Ахмедова. „Бойко Борисов доказа, че мисли за всички 265 общини в България. Във Венец има улици, които не са ремонтирани от 35-40 години, но сега получихме пари за тяхното обновяване. Миналата година с държавни средства ремонтирахме и Младежкия дом във Венец”, каза Ахмедова.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова зарадва кмета на Велики Преслав, че след приемането на Закона за МВР общините ще имат право да назначават охрана на културно-историческите обекти на тяхна територия.

След срещата в Областната управа министър-председателят Бойко Борисов и министър Румяна Бъчварова спряха на Пети полк, за да инспектират направеното досега за строителството на многофункционалната спортна зала.



Бойко Борисов остана доволен от това, което е направила местната власт досега и от експедитивността, с която се работи, за да се подготви теренът за изграждане на залата. На място той изрази още веднъж убеждението си, че Шумен и районът имат нужда от такова модерно съоръжение. То е необходимо не само за развитието на спорта, но и за провеждането на големи културни и развлекателни събития, за каквито към момента няма подходящи закрити пространства в града.

„Работете, ако се справите добре, ще има още средства и за други важни за хората и за Шумен проекти“, обеща министър-председателят след огледа на терена.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама