Премахват опасни пързалки от две детски площадки в Шумен

15:26, 26 авг 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на днешния ден ще бъдат премахнати опасните пързалки на две детски площадки в Шумен, съобщиха от общинската администрация.

Те са на бул. „Велики Преслав“ до блок 15, зад спирката на автобус №7 и зад Второ основно училище на ул. „Селиолу“.

Преди дни от Общината съобщиха, че Общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ ще извърши ремонти на опасни уреди на седем детски площадки в Шумен.

До момента са проверени 35 площадки от над 100. Предстои да се провери какво е състоянието и на останалите площадки в града. Ремонти ще бъдат направени поетапно на всички площадки, които се нуждаят.

Ще бъдат подменени, укрепени и подновени части от конструкциите на пързалки, люлки, въртележки, перголи, беседки, пейки и огради. Където е необходимо, ще бъдат ремонтирани отлепените каучукови покрития около пясъчниците, ще се подновят кошчетата за отпадъци.  На места ще бъде обновена ударопоглъщащата настилка с по-дебел пласт за по-голяма безопасност на децата.  Ще бъдат почистени и дезинфекцирани пясъчниците.

Към момента видеонаблюдение е поставено на детските площадки в Градската градина, в градинката на площад „Оборище“ и в Студентския парк. Като мярка срещу вандалските действия на недобросъвестни граждани поетапно ще бъдат поставени камери и на останалите новоизградени площадки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама