Положението с нашествието на растителната дървеница в Ивански е под контрол

15:49, 25 авг 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Овладяно е вече нашествието на растителни дървеници в село Ивански. Това съобщиха от общинската администрация в Шумен.

Представители на местната власт за пореден път вчера са били на оглед в Ивански. Проверката е показала, че след пръскането с биоцидни препарати на земеделските площи и улиците в селото насекомите са намалели с повече от една трета.

Огледи е имало вчера и в селата Ветрище и Овчарово, където навременните мерки са предотвратили нашествието на растителните дървеници в населените места.

Все така проблемно остава обаче пръскането с биоцид в частните имоти на жителите в Ивански, защото част от тях не желаят да закупят препоръчания им биоцид.

За постигне на нужния ефект от третирането с препарата против досадните насекоми трябва да се предприеме едновременна обработка на нивите, улиците и къщите в селото, категорични са специалистите.

Предстоят нови проверки в Ивански, Ветрище и Овчарово до окончателното ликвидиране на проблема с нашествието на растителни дървеници.

Припомняме, че първите сигнали за досадните буболечки в Ивански бяха подадени на 16 август. Незабавно местната власт предприе мерки за ограничаване на популацията на растителната дървеница в селото. Свикано бе извънредно заседание на Областната епизоотична комисия, която определи незабавни мерки за справяне с проблема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама