Съветниците : „Не” на бизнесплана на ВиК-Шумен

17:20, 28 юли 16 / Политика 25 722 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветниците решиха днес представителят на община Шумен в Общото събрание на Асоциацията по ВиК да гласува против бизнесплана на ВиК – Шумен за периода 2017-2021 г.

Документът, в който е заложено поскъпване на водата от догодина, ще се разглежда на събранието, насрочено за 10 август.

Близо час съветниците обсъждаха бизнесплана и предвидените в него  4 млн. лв. амортизации и промени в цената на водата. Според Добромир Драев не е редно водоснабдителното дружество да амортизира нещо, което не е платило и освен това не е допустимо в бизнесплана да се залагат едва 2% намаляване на загубите на вода.

„Аз не мога да подкрепя такъв бизнесплан, защото трябва да изляза на улицата и да кажа на шуменци защо съм гласувал за повишаване на цената на водата и то с 30-40%”, заяви Драев от трибуната на сесийната зала.

Групата на ГЕРБ също не подкрепи искането на ВиК за увеличаване на цената на водата. Против предложения бизнесплан се обяви и групата на БСП в местния парламент. Според съветника инж. Иван Йонков, община Шумен трябва да се бори начислените амортизации да бъдат насочени за капиталови разходи и поне по 1-2 млн. лв. да се върнат като вложени в ремонти на ВиК мрежата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама