Ръководството на Базовото училище в Шумен с идея да украси школото с образи на възрожденци

19:54, 24 юли 16 25 782 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на Второ основно училище “Д-р Петър Берон” в Шумен известно като Базовото училище има идея да изрисува по стените на коридорите в школото образите на българските възрожденци. Това съобщи за Topnovini.bg директорът на учебното заведение Павел Павлов.

Той сподели, че това е отколешна негова мечта, която обаче е трудна за реализация, защото изисква солидно финансиране. Въпреки това педагогът не губи надежда, че е възможно да бъде реализирана.

Павлов вече е провел разговор с председателя на Постоянната комисия по култура към местния парламент Венцислав Венков, който е одобрил идеята.

На първо време ръководството на училището предвижда на централно място да бъде изрисуван образът на патрона на училището д-р Петър Берон и неговия “Рибен буквар”. При нужда директорът на учебното заведение е готов да потърси финансиране и през Общински фонд “Култура”. “За момента все още уточняваме изготвянето на цялостен проект”, коментира Павлов. Той обясни, че през пролетта на 2017 г. във Второ основно училище ще се прави ремонт. Тогава стената, определена за изографисване на образа на д-р Петър Берон, ще бъде подготвена със специален грунд, позволяващ нанасянето на бои за рисуване. Едва през лятото на следващата година може да се пристъпи към конкретна работа.

Идеята на ръководството на школото е чрез образите на бележитите ни възрожденци да привлекат вниманието на децата към българската история.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама