Шуменските политици с кратки почивки заради неотложна работа

12:19, 24 юли 16 / Любопитно 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кратки почивки предимно в края на август са планували шуменските политици. Съкратеният отпуск се налага заради неотложни служебни ангажименти.

Кметът на Шумен Любомир Христов не предвижда да ползва отпуск това лято, защото има да решава важни проблеми свързани с общинските дела. Все пак в края на август по личен повод ще пътува за няколко дена до Германия. Тогава, ако обстоятелствата позволят ще удължи времето за отдих с три дена от годишния си отпуск.

Зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров още не е може да каже със сигурност ще се възползва ли от възможността да излезе в летен отпуск. Причината отново са належащи проблеми за решаване. По тази причина няма предварителни планове за отдих. Той обаче е свикнал на тежкия работен режим, защото от 30 години, по думите му, може да си позволи едва три-четири дена лятна почивка. Ако все пак намери време за отмора Тодоров със сигурност няма да стегне куфарите за екзотичен курорт в чужбина. Той и семейството му са любители на българското Черноморие и ако има възможност ще почива няколко дена там в края на лятото.

Зам.-кметът по образование и култура Найден Косев е един от малцината, успял да намери време за лятна почивка. За 10 дена той е успял да се откъсне от работните ангажименти, в Рила.

Сред щастливците успели да отморят това лято е и зам.-кметът по икономическо развитие Росица Андонова, която в края на юни е успяла да съчетае почивката на море с ходене в чужбина. При възможност би почивала за кратко и в края на август, като за сега обаче няма конкретни планове.

Почивка в края на август планува зам.-кметът по социална политика и здравеопазване Светлана Маркова. Още не е сигурна дали ще има възможност, но при добро стечение на обстоятелствата ще отдъхне за пет дена в курорта “Атолука” в Родопите. Почивката си Маркова ще сподели с любимото си куче порода пинчер.

Единствен от местните депутати в парламента открихме Бюнямин Хасан от ДПС. Той традиционно прекарва летния си отпуск в Шумен. Не изключва обаче да посети родното Черноморие за седмица, но мястото още не е избрал.

Омбудсманът на Шумен Иван Капралов единствен е планувал пълноценна лятна почивка. Тя започва на 25 юли. В началото заедно със семейството си Капралов ще прекара няколко дена във Велинград. После заедно ще отмарят в курорта “Рибарица”. Там обаче омбудсманът ще се събере с приятели, с които споделят обща страст към карането на велосипед и вече са начертали маршрути за покоряване. Лятната почивка на Капралов ще завърши с няколкодневен престой в курорта “Тузлата” в близост до Шабла.

Шуменци обаче трябва да знаят, че офисът на омбудсмана няма да преустанови работа в негово отсъствие и жалбите им ще бъдат приемани.

Водачът на групата съветници от БСП Веселин Пенчев допълва списъка от местни политици, които още не са почивали. Напрегнатото политическо лято и подготовката за предстоящите президентски избори налагат Пенчев да съкрати дните си за летен отдих. Още не е правил предварителни планове, но все пак ще се опита през август да отдели няколко дена за море.

Лидерът на групата общински съветници от ГЕРБ проф. Добрин Добрев прекарва лятната си почивка със семейството и внучето на селската си къща в Ловец. Няма планове за ходене на море.

Семейна почивка на планина с дълги преходи планува председателят на местния парламент в Шумен проф. Борислав Беджев.

Най-ощетен за лятото се оказа областният лидер на АБВ и зам. председател на Общинския съвет Пламен Петков. Служебни адвокатски ангажименти ще лишат Петков от възможността дори за ден почивка това лято.

Работа е ключовата дума за общинския съветник от ВМРО Деан Станчев. Много и сериозни ангажименти ще лишат младият политик от лятна почивка тази година. По същата причина ограничен брой дни за отдих е планувала и съветничката от НФСБ в местния парламент Наталия Стефанова. Без конкретни планове тя се надява в началото на септември да намери време за отмора.

За пет дена в Пирин е успяла да почива съветничката от Реформаторския блок Даниела Русева. Тя не скри обаче, че това най-вероятно ще бъде единствения отдих за този летен сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама