Пуснаха велосипеди под наем на Паметника в Шумен

07:23, 19 юли 16 25 1732 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Велосипеди под наем е най-новата услуга, която предлагат на шуменци и гостите на града в Природен парк „Шуменско плато”.

Колелата могат да се вземат от Летния информационен център на паметника „Създатели на българската държава” срещу 4 лв. за час, 6 лв. за два часа.

„Летният център е възстановен след основен ремонт и отново работи след 7-годишно прекъсване. Любителите на колоезденето могат да се наслаждават на красотите на платото като карат по няколко веломаршрута”, каза директорът на ПП „Шуменско плато” Сашо Кунев.

Центърът е отворен от сряда до неделя от 10 до 18 часа. Почивните дни са понеделник и вторник.

В сградата има и интерактивна зала, а входът за нея е само 1 лв. Там посетителите могат да получат интересна информация за животните и биоразнообразието на парка, могат да си купят рекламни материали и магнитчета. Предлагат се безалкохолни напитки, кафе, чай, вода и закуски.

До седмица, колела под наем ще бъдат сложени и на стоянка до Информационния център на входа на „Кьошковете”. Туристите ще могат да отидат на велосипед до пещера Солумара и да обиколят алеите в парка.

ПП „Шуменско плато” предлага и екстремен веломаршрут. Купени са 5 колелета и специално оборудване за колоездачите, но те са за професионалисти и хора, които практикуват този спорт, обясни Кунев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама