Върбица се сдоби със спортен комплекс за 5.3 милиона лева (снимки)

13:02, 01 юли 16 25 2902 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов спортен комплекс беше официално открит във Върбица. Модерната сграда се намира в курортен комплекс на 5 километра от общинския център.

Трябва да се гордеем с това, което постигнахме. Изпълнихме една мечта на младите хора, които трябва да се равиват както духом, така и тялом, каза по време на откриването кметът на Върбица Мердин Байрям.

Курортният комплекс е бъдещето на Върбица, каза кметът и допълни, че общината има проектна идея за възстановяването на комплекса.



Той благодари и на екипа, с който е постигнато изграждането на спортната база и заедно с председателя на Общинския съвет Къдри Хасан срязаха лентата на съоръжението.

Спортният център е кръстен на историческата местност „Герлово”. Името е било избрано след анкета във социалните мрежи и допитване до жителите на общината.

На 16 декара площ е изграден комплекс с 3 зали, съблекални, 2 футболни игрища и 2 басейна.



В закритата част се помещават зала за фитнес и зала за бойни изкуства. Към тях има съблекални, санитарни възли и две сауни.



Най-голяма е залата за баскетбол. Тя е комбинирана и в нея може да се играе също така футбол и волейбол. Кошовете могат да се прибират чрез електрическа система и така игрището може да се ползва за волейбол или футбол на малки врати.



Зад голямата сграда пък са разположени двете футболни игрища.



В двора на спортния комплекс има още спомагателна зала с душове, съблекални и тоалетни за басейните. Те са два – един малък за деца и по-голям, подходящ за възрастни. Към тях има и заведение.



Веднага след официалното откриване започнаха и два турнира за младежи – по футбол и волейбол.



Стойността на комплекса е близо 5 300 000 лв., като финансирането е осигурено по Оперативна програма „Развитие на селските райони 2007-2013”.

Успяхме да подпишем договор за този проект 2015 година. Изпълнението малко закъсня заради обжалвания на поръчките. Чак юни миналата година започна строителството и септември приключи, каза кметът Байрям.



Той обясни, че с около 30 000 лв. средства от Общината са извършили довършителни работи като алеите, тъй като те не били част от проекта.

Комплексът засега работи без входна такса, а за почивен ден е обявен понеделник. В него ще работят 8 души персонал.



Кметът Мердин Байрям обясни, че ръководството на Общината си е поставило за цел да възстанови курортния комплекс.

Това е генерален проект, който ще обхване 15 години, обясни кметът и допълни, че поетапно ще се изпълнят отделни елементи в целия курортен комплекс „Върбица”.

Те включват корекция на реката, изграждане на атракциони за деца като отделни басейни и аквапаркове пред вила „Еделвайс”.

Ако успеем да намерим европейско финансиране, ще е добре. Иначе ще се помъчим с местни приходи да ги реализираме, категоричен бе Мердин Байрям.

В момента в хижа „Еделвайс” функционира ресторант, който може да побере до 600 души, като скоро се очаква и откриването на хотелска част към хижата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама