Нулират 3 паралелки в Шумен заради липса на ученици

17:08, 27 юни 16 25 1495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три паралелки в Шумен не събраха достатъчен брой ученици и ще бъдат нулирани, съобщиха от РИО на МОН в Шумен. В установения срок за подаване на заявления за участие в І етап на класиране, документи са подали 503 седмокласници. Извършено е класиране за 702 места в 19 профилирани и 8 професионални паралелки.

Трите нулирани паралелки на първи етап на класиране са една паралелка по профил „Чуждоезиков” с профилиращи предмети немски език, английски език, български език и литература, математика в Гимназия с преподаване на чужди езици „Никола Вапцаров”. В ГПЧЕ „Никола Вапцаров” продължава приемът в оставащите 5 паралелки с профил „Чуждоезиков”.

Не е събрала достатъчен брой желаещи и 1 паралелка по профил „Технологичен – защита на информацията” с профилиращи предмети технологии, английски език, информационни технологии, психология и логика в Средно общообразователно училище „Панайот Волов”-Шумен. В СОУ „Панайот Волов” продължава приемът в оставащата 1 паралелка с профил „Технологичен – защита на информацията”.

Третата нулирана паралелка по професия „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения” и специалност „Кетъринг” с интензивно изучаване на английски език е в Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров”.

След нулиране на паралелките, класираните в тях ученици са преразпределени – според подредбата на желанията и според бала си - в оставащите паралелки. Общият брой на класираните ученици е 492, а 11 са останали некласирани, но автоматично ще участват на втория етап. Важно е класираните да не пропуснат следващата стъпка – дните за записване.

До края на ІІІ етап на класиране е продължен срокът за прием в други 6 паралелки с брой на класираните ученици под минималния. Тези паралелки са в СОУ „Сава Доброплодни”, ПГСАГ - гр. Шумен, ПГИ и ПГМЕТТ „Христо Ботев”.

В работните дни от 28 юни до 30 юни (вторник, сряда и четвъртък) учениците трябва да отидат в училището, в което са приети, за да се запишат или да подадат заявление за участие във втори етап на класиране. При записването се представя оригинал на удостоверението за завършен седми клас, а за записване в професионални паралелки и паралелки по профил „Изкуства” - и медицинско удостоверение.

Класираните по първо поредно желание, в случай че не се запишат, не запазват мястото, на което са класирани, и могат да се включат отново едва на трети етап на класиране - при наличие на свободни места.

Заявление за участие във втори етап на класиране могат да подадат ученици, класирани по ІІ или следващо поредно желание. Заявлението (по образец, утвърден от МОН) се подписва от ученика и от негов родител или настойник. Подалите заявление за участие във втори етап на класиране, ако не бъдат класирани на по-предно от изброените желания, запазват мястото си от първия етап на класиране.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама