Само един лозар от Шуменско с допълнителна помощ за преструктуриране и конверсия на лозя

20:57, 25 юни 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едно заявление от област Шумен е подадено във втория прием по мярката “Преструктуриране и конверсия на лозя” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г., съобщиха за Topnovini.bg от Държавен фонд „Земеделие”.

Заявено е подпомагане върху площ от 1,4684 хектара за предварително планирани разходи в размер на 41 588 лв.

В срока на прием в страната са подадени общо 63 проекта със заявено финансово подпомагане за авансово плащане (до 80%) на стойност 10 482 000 лева.

От Фонд „Земеделие“ напомнят, че договорите за предоставяне на финансова помощ, които ще бъдат сключени с одобрените кандидати след направените задължителни административни проверки, ще бъдат прекратени, в случай че не бъде подадено заявление за авансово плащане в срок до 20 август 2016 г.

При първия прием по мярската от Шуменско бяха подадени две заявления. Те бяха за създаване на лозови масиви върху обща площ от 19.9999 ха.

Mярката подпомага дейности за преструктуриране и конверсия на лозови насаждения, както и за подобряване на техниките за управление на лозята. Финансират се собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения, регистрирани като лозарско стопанство и получили удостоверение за право на участие, издадено от Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама