Сребърни и бронзови медали за хандбалните отбори на Шумен от първенството при 12-годишните

21:59, 29 май 16 / Спорт 25 684 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изключителен успех постигнаха 12-годишните момичета и момчета от Шумен на финалите на държавното първенство по хандбал за тази възрастова група.

Момичетата на „Шумен 98” стнаха вицешампионки, а момчетата на „Шумен 61” се окичиха с бронзовите медали. За мъжкия профил на шуменския хандбал при подрастващите това е първи медал от над 10 години насам, което прави успехът на момчетата още по-голям.

Финалите за момичетата до 12 години се проведоха в Сливница. В предварителната си група момичетата от Шумен победиха тима от Панагюрище и загубиха от „Бъки” Габрово.

„Шумен 98” зае второто място в групата и на полуфиналите срещна първия тим от другата група – „Мартен”. Момичетата на треньорите Галя Александрова и Диляна Христова, спечелиха мача с 16:14 и стигнаха до финал, където отново срещанаха „Бъки”.

На финала шуменки изпуснаха много голове и записаха загуба от габровския тим с 16:23, като на полувремето губеха само с 2 гола – 10:12, и се окичиха със сребърнте медали. От състава на „Шумен 98” в идеалната седмица на първенството попадна Натали Христова.

Момчетата на „Шумен 61”, водени от треньора Юлиян Касабов, спечелиха бронзовите отличия от първенството на финалния турнир, който се проведе в Свищов.

За медалите тук се бориха 7 отбора.

Шуменци записаха победа и загуба в предварителната си група. Те надиграха „Фрегата” Бургас и загубиха от домакините от Свищов.

Тези резултати изпратиха отборът на „Шумен 61” в спор за бронзовите медали. В оспорван мач шуменци победиха тима на „Левски” от град Левски с 22:21 и спечелиха бронзовите отличия.

Шампион при 12-годишните момчета стана отборът на „Албатрос” Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама