Подменят водопровод в община Хитрино с 500 хил. лв.

15:36, 24 май 16 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Община Хитрино търси изпълнител, който да извърши реконструкция и подмяна на напорен и хранителен водопровод от помпена станция с. Добри Войниково до напорен водоем Тимарево. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от администрацията.

В нея се посочва, че съществуващата мрежа е стара и амортизирана и не могат да бъдат доставени необходимите количества вода.

Целта, която ще се постигне с реновирането на водопровода, според Община Хитрино, е да се преодолеят „водните режими”. С новата система ще се предотврати и наводняване на част от имотите и улиците, което се е получавало в следствие на аварии.

Очаква се чрез намаляване на авариите и честото спиране на водата да се подобри надеждността на подаваната вода към абонатите.

Прогнозната сума за строежа е 515 333 лв. без ДДС. Предвижда се реконструкцията на водопровода да бъде извършена в рамките на 5 месеца.

Изпълнителят ще трябва да изгради ново трасе на напорния водопровод е с дължина 1144 м., което минава основно през земеделски пътища. Ще се изгради нова удароубивателна шахта, тъй като старата е разрушена.

По дължината на напорния водопровод ще се изградят и няколко технически шахти и вентили, които да служат за предотвратяване разкъсване на водната колона при хидравличен удар.

Другата част от проекта - ново трасе на хранителния водопровод от Д. Войниково до Тимарево е с вължина 3766 м.

Водопроводът минава основно през земеделски пътища и няколко частни имота, за което има изготвен ПУП. За нормалното функциониране на водопровода по трасето, ще се изградят 2 шахти въздушник и 3 шахти отток.

Като минимални изисквания към участниците в процедурата са поставени

през последните 5 години строителят да е изпълнил успешно поне два сходни обекта, подходяща техника и квалифицирани за строителните дейности работници. Той трябва да разполага и с финансов ресурс в размер на 250 000 лева собствени средства.

Класирането на кандидатите ще става на база срока за извършване на строително-монтажните работи, срока за гаранция и цена. Тежестта на трите показателя е 30, 20 и 50 процента.

Крайният срок за подаване на офертите е 25 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама