Електронна платформа ще предоставя възможности за пътуване и работа

14:55, 05 май 16 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Електронната платформа “Work and travel”, представена от 25-годишният Петър Бодуров спечели първото място в конкурса за „Най-добрата идея за start-up бизнес“ в Шумен. Заключителната част от конкурса се проведе в офиса на Областния информационен център в Шумен.

Целта на конкурса, който стартира в началото на април, и е част от общата инициатива на мрежата от 28-те информационни центъра в страната, е да набере бизнес идеи за стартиране на бизнес от младежи до 29 г. и най-добрите идеи да бъдат подпомогнати в реализацията им.

“Искам платформата “Work and travel”да се превърне в място, което осъществява мечти. Дава възможност за пътувания, дава шанс ако искаш да посетиш дадена страна, да обезпечиш финансово това си пътуване.

Например се насочваш към Тайланд. Влизаш в платформата“Work and travel”, която ти дава информация и възможност да намериш работодател, който ти дава добро заплащане, с което можеш да си покриеш самолетния билет, пребиваването в страната. По този начин осъществяваш пътуване и намираш работа и успяваш да преживееш едно невероятно приключение в друга страна. А след месеци, когато се върнеш ще си зареден, опознал нова култура, нов език, събрал нов опит”, разясни бизнес начинанието си Петър.

Платформата ще дава оценка и ревюта на работодатели. Идеята на Петър е първоначално информацията да е насочена към популярните сред младите хора дестинации за работа като САШ, Австралия , Нова Зеландия, Европа, Канада, а след това да обхване и други дестинации.

“Идеята за споделяне в момента движи света. Хората доволни или недоволни споделят в подобни платформи. Ще събираме информация от хора преживели подобни неща.

Лично аз се сблъсках с подобен проблем. Ходил съм на студентски бригади и ако имах подобна информация нямаше да избера едната бригада”, обясни как е възникнала идеята му Петър.

Той допълни, че работи върху бизнес начинанието си от 2012 година, но едва сега е намерил правилните хора и партньори. И сега вече се надява бизнес идеята да стъпи на пазара, а той да реши дали да я приеме или не.

Второто място в конкурса за “Най-добра идея за стартиращ бизнес” бе присъдена на 21-годишният Кристиян Манолов с бизнес идеята – “Клео”. В основата на бизнес идеята на младежа е залегнала натурална глина, която ще се използва за моделиране и лечение.

Третото място в конкурса, проведен в Шумен бе за екипа Димитър Великов, Кирил Стоянов, Ивайло Иванов, Росен Донев и Надалина Петковска. Те презентираха бизнес идеята си - Видео наблюдението като услуга в облак.

23 идеи за стартиращ бизнес са постъпили в ОИЦ - Шумен за първия етап на конкурса, като до втори преминаха 13 проекта, от които днес бяха презентирани 12.

Класираният на първо място Петър Бодуров получи възможността да посети Брюксел и да се срещне с предприемачи, като наградата е осигурена от евродепутата Ева Паунова. Бодуров получава и награда от „Предприемаческа академия Crеw 21“, предоставена от нейния председател Иван Ламбов, и индивидуална среща „бизнес ангели“ - индивидуални инвеститори, обикновено с опит в бизнеса, които предоставят капитал за стартиращи фирми. Наградата е осигурена от Николай Петканов, регионален представител на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/ - Варна, както и награда от „Европа директно-Шумен“.

Вторият, класирал се в конкурса ще посети Представителството на ЕК в София Кристиян Манолов получи още и награда от „Европа директно-Шумен“, както и награди от „Предприемаческа академия Crеw 21“ - „Един работен ден в обувките на успял предприемач“ и ИАНМСП-Варна – среща с “бизнес ангели”.

Екипът, заел третото място в конкурса е с две награди от „Предприемаческа академия Crеw 21“ и  ИАНМСП-Варна - безплатен курс и обучение в „Предприемаческа академия Crew 21“ и възможност да присъства на среща с “бизнес ангели”.

Всички участници в конкурса получиха и подаръци от Областния информационен център в Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама