Допуснаха до конкурса за омбудсман на община Шумен двама кандидати

15:26, 04 май 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Иван Капралов и Виолета Василева се допускат до конкурса за омбудсман на община Шумен. Това реши днес на заседание Временната комисия, по избор на обществен посредник.

До крайния срок 28 април документи за длъжността бяха подали само двамата одобрени. Те бяха допуснати до събеседване след подробна проверка на подадените от тях документи.

Иван Капралов кандидатства за втори мандат, а настоящият му изтича този месец.

Виолета Василева е завършила Университета по библиотекознание в София, притежава множество специализации, като две от тях са по европейско информационно право и работа с база данни, получени в Хановер.

На 16 май от 15 часа ще бъде събеседването с кандидатите. Интервюто е открито, а всеки от журито ще има право да зададе по един допълнителен въпрос. Комисията ще формулира и основните теми, по които ще бъдат препитани Капралов и Василева.

От квотата на Общинския съвет във Временната комисия по избора влизат юристите Пламен Петков, Даниела Русева, Веселин Пенчев и Метин Джамбазов и съветникът Владислав Григоров. От квотата на кметската администрация са включени зам.-кметовете Росица Антонова, д-р Светлана Маркова и секретарят на Община Шумен Диян Димитров. Общественият форум на неправителствените организации е представен от Нина Белчева, Галина Минчева и Росица Василева.

Според правилника за организацията и дейността на омбудсмана в община Шумен длъжността може да се заема от едно и също лице в рамките на два последователни мандата.

Новият мандат ще бъде четвъртият по ред от създаването на институцията на местен омбудсман. Тя бе учредена през 2004 г. , първият обществен посредник бе бившият кмет на Шумен Христо Христов, който изкара на поста два мандата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама