Българското знаме – във всяко училище и детска градина в Шумен

14:54, 28 апр 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българското знаме ще бъде поставено във всяко едно училище и детска градина на територията на община Шумен. Това решиха общинските съветници днес.

Знамето ще бъде издигано под звуците на българския химн в началото на учебната година, патронният празник на учебното заведение, 11 май – Деня на Шумен, и други национални и местни празници.

Предложението бе направено от съветниците Деан Станчев от ВМРО и Наталия Стефанова от НФСБ. Първоначално в докладната бе предложено знамето на България да се издига в началото на всяка учебна седмица. Но заради това, че бе записано „препоръчва”, а Общинският съвет не може да препоръча това, бе направена редакция от страна на общинския съветник от ВМРО Узунов.

Валентина Тодорова от ГЕРБ заяви, че има практика в училищата да се издига знамето на България и не е нужно отново да има такова разпореждане.

Имаше и питане дали знамето ще стои вдигнато постоянно, след което Добромир Драев взе думата и изказа мнение, че дебатът става смешен и всеки може да види какъв е ритуалът по издигане и снемане на българското знаме. Той призова дебатът да бъде прекратен и да се пристъпи към гласуване.

С 27 гласа „за”, с 0 „против” и 7 „въздържал се” съветниците приеха предложението на ВМРО и НФСБ.

Деан Станчев допълни, че ако общината няма средства да предостави знамена на всички учебни зааведения, това ще направи ВМРО.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама