Пускат спектакъла „Пясъчен пъзел” на половин цена за Великден в Шумен

06:57, 25 апр 16 / Култура 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великденските празници настъпват с театрален комплимент към зрителите на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” Шумен, съобщават от културната институция.

На 26 април от 19.00 ч. на камерна сцена спектакълът по текст на Яна Добрева ще зарадва своята публика със специално предложение. Най-новото заглавие в афиша на театъра „Пясъчен пъзел” с 50% намаление от цената на билета.

Режисьор на спектакъла е Съби Събев. Сценографията и костюмите са на Диляна Асенова. В ролите ще се превъплътят актрисите  Стефани Лечева, Мария Григорова, Марина Мозжухина и Александра Михайлова.

Текстът на пиесата е дело на популярния български драматург Яна Добрева, която е автор на интригуващи театрални заглавия и също така е „Носител на множество награди за драматургия – пиесата и „Да поиграем на челик” печели конкурс за драматургия в Германия , пиесата „Боровинкова тишина” е наградена на драмургичен конкурс във Франция, а „Пясъчен пъзел” е номинирана в Лондон. През 2014 г. получава „Знакът на Симеон Велики” на Министерството на културата за голям принос в развитието на българската култура.

Билети за постановката се продават на касата на Драматично-куклен театър “Васил Друмев” в Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама