Ръст при изплатените помощи на пчеларите от Шуменско

17:53, 13 фев 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Увеличаване на пчеларите от Шуменско, които кандидатстват за подполамагане по Националната програма програма за пчеларство (НПП), се забелязва при данните, предоставени на Topnovini.bg от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ).

По тази програма пчеларите могат да получават средства за популяризиране на меда и пчелните продукти, за лекарства срещу вароатозата, за извършване на физикохимичен анализ на меда в акредитирани лаборатории, за купуване на пчелни кошери, пчелни семейства и пчелни майки, както и за прилагане на научни проекти в областта на пчеларството.

От данните на ДФЗ става ясно, че за финансовата 2014 г. е изплатена помощ на 63 пчелари по НПП на обща стойност 154 034 лв.

За следващата 2015 г. е изплатена помощ на 81 ползватели по НПП на обща стойност 202 694 лв.:

104 заявления за подпомагане по мерките от Националната програма са приети от Шуменска област. Общата сума на финансиране е 382 742 лв.

От фонда уточняват, че все още се обработват договори на кандидати по НПП за финансовата 2016 г. по Мярка Г, за които има осигурен бюджет и бе обявено второ класиране на кандидати по мярката.

Второто класиране на кандитатите по мярката е направено след извършване на административни проверки и на базата на промяна в разпределението на бюджета за 2016 г. между мерките и дейностите от НПП. По мярка Г той е увеличен до размер 2 242 318 лв. Списъците с одобрените на второ класиране кандидати са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама