„Шумен 98” изпусна победата срещу „Бъки”

17:11, 13 фев 16 / Спорт 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В здрав мач, игран в шуменската зала „Плиска”, „Бъки” Габрово успя да вземе победата  при гостуването си на „Шумен 98” с един гол разлика – 25:24.

Габровки успяха да обърнат домакините в края на второто полувреме.

Пърите 30 минути на дербито на кръга в А хандбалната група бяха за състава на „Шумен 98”. Срещата тръгна гола за гол, но след добри разигравания шуменки успяха да се откъснат в резултата. Момичетата на Николай Начев играха стабилно през повечето време и успяха да поддържат аванс от 3,4 гола.

В края на полувремето обаче при 13:10 „Бъки” се възползва от няколко грешки на домакините и стигна до равенство – 13:13. В края на първата част Диляна Христова успя да вкара гол и на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 14:13 в полза на шуменки.

През втората част двата отбора се вкопчиха здраво, а резултатът бе равен през повечето време и никой от тимовете не успя да се откъсне напред.

В играта и на двата състава през вторите 30 минути имаше доста брак и победител стана този тим, който допусна по-малко грешки.

Пълен обрат за победата габровки направиха при 22:22. Съдиите свириха „крак” на шуменска състезателка, последва бърза атака на габровки и те отбелязаха за 22:23. Шуменки не успяха да върнат гол, а в ответната атака „Бъки” вкара и поведе с 24:22. Последва нова грешка в редиците на шуменки, но и габровки не успяха да се възползват. Игралата отлична в мача Мария Кузманова бе точна в следващата атака и шуменки намалиха преднината на съперника до гол. Последва дузпа за домакините, но ударът на Драганова срещна гредата. „Бъки” отговори с нов гол и отново поведе с два – 25:23. В последните секунди на срещата Сабо бе точна при поредната дузпа за шуменки, но и времето на срещата изтече и домакините трябваше да се примирят със загубата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама